Vargánya-krémleves

2009-09-21

sponsored links


Itt van az õsz, rohamosan közelít a gombaszezon. A vargánya nekem kicsit ellentmondásos gomba, hiszen sokan tartják a gombák királynõjének, és bár valóban nagyon finom az aromája, mellette viszont kicsit vizes és így kevésbé érvényesül az íze. Leginkább fûszerként szeretem, amikor szezonja van, veszek legalább egy kilót, vagy ha mást is csinálni akarok, akkor valamivel többet és a kevésbé dekoratív darabokat felszeletelve, rácsra helyezve, a sütõben szárazra szikkasztom (pár óra 50 fokon légkeveréssel, résnyire nyitott ajtóval). Amikor tényleg csont száraz, akkor a lehetõ legfinomabb porrá õrlöm és jól zárható edényben tárolom. Húsokra kiváló, ízfokozó hatású. No, de lássuk, milyen is egy vargánya-krémleves.

[...] Bõvebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... konyhacsata.blog.hu/2009/09/21/vargan...

sponsored links

Keres?s