Vanília, pörkölt...

2008-02-03

sponsored links

- Szerinted?
- Körte.
- Meg méz.
- Nem, méz az tuti nem.  Rágó.
- Tutti Frutti?
- Igen.
- Biztos a fajélesztõtõl. Gondolom acéltartályban erjedt.
- Azt én nem tudom.   És, és alma?!
- Nem, almasav az biztos nincs benne már.
- Oké Medve, akkor Körtés  tutti frutti.
- Szájban jön a vanília és   pörkölt...
- VANÍLIA PÖRKÖLT??!

Szíven üzött a feltételezés..., a lelkem rítt.

- Az. Parfüm helyett ez az új trend. Meg a tejszínhabos mákos lecsó... Nem, Kicsim, vanília, valószínûleg a kishordó használattól és pörkölt olajos magvak ízjegyei, a hordó égetésétõl (talán új is volt az a kishordó.)

Lassan indul meg a pohár falán, van benne anyag.
Szépen telíti a szájat, kerek, egybõl mutatkozik a maradék cukor (figyelem 14,5 v/v% az alkohol!), de van mögötte sav; nem hiába hegyaljai.
Kóstolgatom, kóstolgatom, tetszik.
Gömbölyû.
Csúszik.
Nagyon tetszik.
Nem értem, meg akarom fejteni.

- Kicsim, forgasd meg a szádnak minden szegletében, nyeld le, ne vegyél lélegzetet, egybõl fújd ki a levegõt az orrodon, tapogasd meg a szájpadlásod a nyelveddel!
Mit érzel?
- Azt, hogy menten megfulladok, Medve, de egyébként egres!
- Úgy,úgy... EGRES.
- Zseni vagy, Medve!

Na, az talán mégsem. Semmiképp.
De amikor létrehozták ezt a hibridet a Bouvier-bõl és Hárslevelûbõl Tarcal 10, alias Kabar néven, az zseniális volt. A gazda aki fantáziát látott ebben a fajtában pedig a Chateau Derszla(még egy pincészetrõl tudok, de az övékét m,ég nem kóstoltam). A
Dereszla T 10 néven palackozta. 2006-os évjáratút kóstoltunk itthon.
Egész estés, megfejteni való, karosszékbe ülõs, gondolkodós.
Biztos, ami biztos készítettem hozzá egy salátát, lásd a köv. bejegyzést.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... koborlo.blog.hu/2008/02/03/vanilia_po...

sponsored links

Keres?s