Vajas süti

2010-02-06

sponsored links

Nagyon egyszerû alaprecept

Hozzávalók:

  • másfél bögre liszt, plusz csipet só
  • 375 g vaj
  • negyed bögre cukor
  • két evõkanál tejszín
  • kb három evõkanál durva szemû (lehetõleg barna)cukor

Elkészítés:

A vajat és a cukrot addig verjük elektronikusan, amíg ki nem fehéredik (a vaj. a cukor már fehér. vagy, ha barna, ami mégjobb, akkor azt már ne akarjuk fehéríteni). Alacsonyra kapcsoljuk a habverõt (vagy minek hívják), és szép lassan belekeverjük a lisztet, minden adagnál keverünk a masszán, hogy ne szálljon mindenhova. Ilyen kissé szétesõs, vagy, hogy is mondjam... szóval olyan lesz, hogy ilyen rögökbõl áll. Az jó. Kivesszük a mixelõt, és kézzel összegyúrjuk, ilyen lapra próbáljuk egyengetni, beletesszük a jégszekrénybe lefedett állapotban kb egy órára.

Elõmelegítjük a sütõt közepesre, és két tepsit kikenünk papírral. Kivesszük a tésztát, nyújtódeszkára tesszük, nyújtuk kb centisre, és centis vastagságban felszeleteljük, kb 5 centi hosszú pálcákat csinálunk. Fogjuk õket és rátesszük a tepsire, majd megkenjük a tejszínnel. Megszórjuk a durva cukorral, majd mehet a sütõbe kb 12-15 percre. Félúton cseréljük a tepsiket.


Folytats a blogon ... receptek.freeblog.hu/archives/2010/02...

sponsored links

Keres?s