Vajas spárga

2009-05-27

sponsored links

Beköszöntött hát a spárgaszezon is, na nem most, vagy három hete, csak akkor nem volt idõm írni. Mindenki spárgát süt/fõz, mintha nem is lenne más zöldség a világon. Én nem vagyok veszett nagy rajongó, de egyszer-kétszer nálam is lehet szó róla, és mikor máskor, ha nem akkor, amikor még finom, zsenge? Most fehéret vettem, nem is tudom, hogy miért, állítólag a zöld az gyengébb, legközelebb majd azt is kipróbálom, szerintem én még nem is ettem olyat. Nálunk csak azóta van spárga, hogy én csinálok, úgyhogy van még mit bepótolni, nem csak medvehagyma ügyben. Elsõ körben köret készült belõle párizsi szelethez, így:

 

Hozzávalók:
4 személyre

50 dkg spárga (1 csomag) (75 kcal)
1 evõkanál cukor (kb. 1,5 dkg = 60 kcal)
1,5 teáskanál só
2 dkg vaj (150 kcal)
színesbors

 

Elkészítés:

A spárgákat (alulról felfelé) nem is olyan vékonyan késsel meghámoztam, hogy ne maradjon kemény kérge (a zöldséghámozó céleszköz, mint korábbi kísérletem alkalmával rájöttem, nem igazán alkalmas erre, mert túl vékony réteget távolít el, így a kész spárga külsõ része kemény marad), és kb. másfél liter sós-cukros vízben 10 perc alatt puhára fõztem. A megfõtt spárgát aztán 2 dekányi olvasztott vajban, forró serpenyõben átforgattam és megszórtam frissen õrölt színesborssal.

Vajas spárga

 

Elkészítési idõ: 30-40 perc (nem fõzni sok, pucolni...)

Egy adag spárga energiatartalma: 70 kcal (összesen: 285 kcal)


Folytats a blogon ... katakonyha.freeblog.hu/archives/2009/...

sponsored links

Keres?s