Vajas kifli...helyett inkább buci

2009-02-23

sponsored links

 

Az eredeti recept szerint vajas kifli, melyet már Ancsika és Limara is megénekelt.

Én azért változtattam rajta egy s mást, példának okáért, hogy tettem bele kevés sót (tapasztalat, hogy legközelebb inkább sós lesz, mint édes hatású), illetve nekem nem volt itthon maláta és persze öregtészta sem, ezeket kihagytam. A másik változtatás inkább a küllemét érinti, ugyanis olyan péksütit szerettem volna csinálni, amit jól meg lehet tölteni mindenféle finomsággal, így lettek a bucik.

Ebbõl a mennyiségbõl 8 db buci lett, sütõzacskóban elõbb 6-ot, majd másik kettõt sütöttem meg. Eszméletlen jó lett az állaga, finom ropogós a héja, omlós a belseje.

Az utolsó két darabot belemártottam vízbe és lenmag/szezámmag keverékbe, és persze tovább is sütöttem, mint az elõzõket. Kicsit császárzsömle fílingje lett így ránézésre.

Tapasztalat, hogy ezeknek legalább kell 25 perc 200 fokon.

Az eredeti receptek fent a két linken találhatóak.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... chezchristine.blog.hu/2009/02/23/vaja...

sponsored links

Keres?s