Update Pizza

2009-06-15

sponsored links

Én annyira pizzás vagyok hogy hosszabb távon is el tudnék élni csak ezen. Amikor a kicsilányt vártam szinte semmi mást nem is kivántam és nagyon nagy szerencsém hogy az Úr ebben az idõben nem sokallt be tõle mert hetente legalább 3X kellett pizzáznunk.

Nekem a pizza olaszosan vékony és roppanós, sok sok mozarellával és bazsalikommal. A magyar ketchup-ös és amerikai változatokat maximum melegszendvicsnek nevezném...

A kenyér nagy sikerén felbuzdulva ki is kisérleteztem az U1 tészta házi receptjét, mert bár kapható a boltban pizza tészta alap update verzióban, de amellett hogy aranyárban van, az nekem minden csak nem pizza... Korábban gyakran készitettem itthon pizzát és hatalmas öröm most hogy megvan ez a recept mert elmondhatom hogy valóban hibátlanra sikeredett, leszámitva hogy az U1 liszt éppen hiánycikk, amit hatalmas fájdalommal kell feldolgoznom valahogy. Legalább kénytelen vagyok még inkább korlátozni a szénhidrát bevitelt ami a 2 hónapja tartó stagnálásommal igazán elbánhatna végre. Az egyszerüség kedvéért kenyérsütõ géppel dagasztottam. Imádon mert nem lesz minden merõ ragacs, de a lenti recept természetesen enélkül is alkalmazható. Mivel hirtelen felindulásból készült, feltétnek az került rá ami éppen volt itthon, de nem panaszkodhatom mert  most valahogy pont semmi nem hiányzott.

Pizza (Update1)

A tészta:

3dl viz

1tk só

1ek oliva olaj

30dkg U1 liszt (nekem süteményes volt itthon)

15dkg teljes kiürlésü búzaliszt

1,5 tk fruktóz

1csomag száritott élesztõ

1,5 tk száritott oregano

A hozzávalókat a fenti sorrendben a gépbe pakoltam és elinditottam a dagasztó programot. Amikor elkészült picit lisztezett deszkán átgyúrtam, majd kettéválasztottam és kinyújtottam az egyiket. Vékonyan kiolajoztam a nagy sütõtepsit, beleemeltem a tésztát és nyujtottam, nyomkodtam, egyengettem hogy mindenhova kb egyforma vastagságban jusson. Életemben egyszer próbálkoztam kerek pizzákat formázni de szembesülnöm kellett vele hogy bizony mégiscsak van olyan hogy pizzasütõ foglalkozás ami nem véletlen. Az újjon pörgetve nyújtásos attrakció megmaradt nekik nekem meg a tepsis forma, de aki nálam ügyesebb és bátrabb az próbálkozzon csak!

Pizzaszósz

Paradicsom püré (sokféle van, én darált paradicsomot használtam, kb 1.5 dl kellett)

só, bors, oregano, tetemes mennyiségü friss bazsalikom apróra vágva

A tepsiben eloszlatott tészta tetejét megkentem a szósszal jött a

Feltét

zsirszegény pulyka szalámi csikokra vágva (Aldis)

cukkini karikázva

száritott paradicsom (saját készités tavalyról, olivában eltéve)

fekete oliva bogyó

spárga (picit megpárolva)

lilahagyma csikokra vágva

zsirszegény mozarella (Aldis)

trapista sajt reszelve

Megpakolgattam a pizzámat, tetejére szórtam a sajtot és rátépkedtem a mozarellát. Sütõben 190 fokon addig sütöttem amig szépen el nem kezdett aranylani a teteje. Két sütõtepsire való jön ki a  fenti mennyiségbõl amibõl nekünk ritkán marad másnapra... Nekem egyszerüen mennyei.

Kuriózum rajta a száritott paradicsom ami mennyekbe repiti. Ez most sajnos el is fogyott, de idén mindenképp készitek újra, minimum dupla mennyiséget és igérem meg is osztom majd.

 

 


Folytats a blogon ... fogyikonyha.freeblog.hu/archives/2009...

sponsored links

Keres?s