Tükörtojás

2009-06-14

sponsored links

Van az a helyzet, amikor az agglegény éjféltájt esik haza az éhségtõl nyáladzva és elkeseredve tapasztalja, hogy kifogytak a chips-készletei. A mirelut pizza legalább fél óra, a Don Pepe éjszakai járata még több, na lássuk, alkoholon kívül mi van a hûtõben. A lista elég rövid, tejföl (a chipshez), fokhagyma (a tejfölbe), némi reszelt parmezán (a legutóbbi lasagnézés maradéka) és két tojás. Az agglegény az utóbbinak megörül, egyrészt mert neki is van két tojása, szevasztok tesók, másrészt mert megoldódott a gyors vacsora-kérdés: parmezános tükörtojás.

Hozzávalók
2 tojás
kis reszelt parmezán
olaj
csipetnyi só

Elkészítés
1. Tegyünk egy kisebb serpenyõt a fõzõlapra és csurgassunk bele némi olajat, majd tekerjük csutkára a hõfokszabályozót.
2. Pár perc múlva üssük bele a serpenyõbe a tojásokat, közben bazmegoljunk a ránk fröccsenõ forró olaj miatt. A serpenyõbe hulló tojáshéjszilánkokkal ne törõdjünk, ennyi kalcium kell.
3. Szórjuk meg a cuccot a parmezánnal és a sóval, várjunk 4-5 percet, majd offoljuk a hardvert. (Fontos: a tükörtojás az a kaja, amit NEM kell kevergetni!)
4. Mélázzunk el rajta, hogy némi kenyér azért kéne a kajához, majd legyintsünk és együk meg a tükörtojást a serpenyõbõl. Másnap korán reggel a wc-n ücsörögve gondolkodjunk el újra a kenyér-kérdésen.

Elkészítési idõ: 7 perc
Bonyolultság: *** (a tojás feltörését csúnyán el lehet cseszni)
Költség: * (ha a parmezánt, mint hülye flancot mellõzük)


Folytats a blogon ... junkfood.blogol.hu/?perm=2538054

sponsored links

Keres?s