Túróval töltött csirke

2009-10-15

sponsored links

Hozzávalók:

  • kb háromnegyed kiló csirkecombfilé
  • 125g juhtúró
  • 100g krémsajt
  • kakukkfû, só, bors, paprika (az elsõbõl sok, az utolsóból kevés, a többi ízlés szerint)
  • egy alma
  • fél deci fehérbor
  • olaj a sütéshez (oliva a tuti)
  • bacon, annyi szelet, ahány szelet a csibe
  • két deci fõzõtejszín

Elkészítés:

A túrót, sajtot meg a fûszereket összekutyuljuk. A csirkét kiklopfoljuk, és kiteregetjük. Fogjuk a túrótrutyit, és megkenegetjük a csibéket vele, majd ráfektetünk mindegyikre egy szalonnadarabot. Feltekerjük, majd fogpiszkálóval vagy minihústûvel összeszúrjuk a tekervényt, hogy ne essen szét. Egy tepsiben olajat melegítünk, majd a tekervényeket megpirítjuk benne, minden oldalon, hogy szépen kifehéredjenek. Most aláöntjük a bort, meg egy pici vizet, jól aláeresztjük, hogy ne égjen meg semmi, és elkezdjük lassan forralni. Közben egy almát apró darabokra vágunk, és beleszórjuk a lébe. Néha kell bizgurálni, mert különben odaég, kb 25 perc-fél óra alatt kész van, mondjuk annyi idõ, amíg fedõ alatt elfõ a leve úgy nagyjából. Most levesszük a tûzrõl, beleöntjük a tejszínt, jól összekeverjük anélkül, hogy nagyobb kárt tennénk a csibében, és még egyszer összeforraljuk az egészet. Vége.


Folytats a blogon ... receptek.freeblog.hu/archives/2009/10...

sponsored links

Keres?s