Túrós kenõke

2008-04-24

sponsored links

Vasárnap elblicceltük az ebéd készítést, ugyanis mc-ben ettünk, azaz piknikeztünk, de mc menüt ettünk.

Ígyhát gondoltam, akkor vacsorára készítek valami finomat, kenõkét és eper levest.

Elõször a kencét írom le nektek.

 

1) Felvágtam 2-2 szelet kenyeret. Én nem piritottam most meg, de úgyis nagyon finom.

 

2) 250 g étkezési túrót összekevertem csipet sóval, (borssal), és kevés cukorral.

 

3) Megmostam egy adag metélõhagymát, 4-5 darab retket, felszeleteltem õket és hozzáadtam a túrós masszához.

 

4) 4 evõkanál ecetet, 4 evõkanál vizet és két evõkanál olajat összekevertem és beledolgoztam az elöbbi pontban készitett keverékhez.

Az ecet lehet kevesebb is, ízlés dolga. Mi talán egy órát hagytuk a hidegen, hogy összeérjen és a páromnak erõs volt az ecet íze, én szinte észre sem vettem. Legközelebb szerintem csak 2-3 kanál ecetet teszek bele.

 

5) Kenyérre kenjük, vágunk hozzá paradicsomot, uborkát, retket és tálalhatjuk is.

 

 

 

turos kenoke
Túrós-metélõhagymás kenõke
 
 
 
 


Folytats a blogon ... aprosef.freeblog.hu/archives/2008/04/...

sponsored links

Keres?s