töltött karalábé

2009-05-16

sponsored links

Ez az étel azon kevés karalábés ételek egyike, amiket már gyerekként is szerettem.
Szeretett szomszéd néninktõl tanulta az anyu.

Felteszek a tûzre fõni egy fazék vizet, amibe beleaprítok egy fej vöröshagymát, sózom, és vegeta helyett én szárított zöldség keveréket szórtam bele.
Amíg felforr gyorsan összeállítom a húsgombócokat:

1,5 kg darálthús
1 tojás
1 marék nyers rizs (van, amikor félig megfõzöm a rizst és akkor nem teszek bele vizet)
1 kanál víz

bors
fokhagyma
vegeta / szárított zöldségmix
petrezselyem (én most friss petrus helyett Napmátka féle pestot raktam bele.


(az enyémben nincs se sajt, se dió)

Forrásba lévõ vízbe belekerülnek a húsgombócok.
Miután megfõttek, kikanalazom õket a vízbõl és a felkockázott karalábét zuttyantom a helyükre.

A zsenge karalábé rövid idõn belül megfõ, tejfölös-tejszínes habarással besûrítem.

A végén rakom vissza a gombócokat.

Tálalás elõtt legalább fél órát pihenkéljenek a gombócok a lében. (addig mi is nyugodtan pihenkélhetünk)



(citromfû-menta tea)


Folytats a blogon ... katbo-foz.blogspot.com/2009/05/toltot...

sponsored links

Keres?s