Töltött cukkínivirág: a kísérlet

2009-08-13

sponsored links

Még júliusban árultak cukkínivirágot a piacon, 1000 Ft/kg-os áron, próbaképpen vettem 6 darabot, 190 Ft-ért. Másoknál azt olvastam, hogy a töltelék elnyomhatja az egész ízét, ezért valami diszkrét hangvételre gondoltam.

 

Hozzávalók:

  • 6 db cukkínivirág

A töltelékhez:

  • 1-2 marék reszelt füstölt pizzamozzarella
  • 1-2 ek tejföl
  • só, bors
  • cayenne bors
  • tökmag apróra vágva

A bundához:

  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • ? dl tej
  • víz
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A cukkíni húsos részének száras végét levágtam, a virágból/-ról óvatosan kivágtam a bibét és a csészeleveleket.
  2. A töltelék hozzávalóiból krémet kevertem, ezzel megtöltöttem a virágot (kicsit felhasítottam az oldalát, belekanalaztam, majd visszacsavartam eredeti formába).
  3. A bunda hozzávalóiból sûrû palacsintatészta készült, ebbe mártottam bele az egész növényt és néhány perc alatt készre sütöttem.
  4. Citrommal meglocsolva, majonézzel ettük.

Csak megerõsíthetem a másoknál olvasottakat: finom, finom, de semmi rendkívüli. Persze ez elõfordul olyan ?gasztrolegendákkal?, amiket a híre messze megelõz, így óhatatlanul irreálisak vele szemben az elvárások. Ja, és egyszerre csak annyit süssünk ki, amennyit egy ültõ helyünkben meg tudunk enni, ti. csak frissen jó.


Folytats a blogon ... juc.freeblog.hu/archives/2009/08/13/T...

sponsored links

Keres?s