Töltsünk spenóttal és fetával!

2008-06-21

sponsored links

A párhuzamos két egyetemi õrületnek vége. Kanadából is visszatértem az öreg kontinensre, így már Brit Kolumbia felfedezésére sem foghatom egyéb elfoglaltságaimat. Szó, ami szó, végre visszatérhetek egy kicsit az egyik kedvenc elfoglaltságomhoz, a fõzéshez. Erre blogra is rá fér egy-két poszt. Vancouverbõl látványos sikerült teljes mértékben elhanyagolni. 

  

Az alábbi szüleményt még Pesten sikerült elõször kipróbálnom, igaz akkor a piacon nem sikerült spenótot kapnom, így sóskával kellett beérnem, de az a savanykás íz nagyon jól állt a csirkének. Nem bántam meg, sõt új dimenziókban fedeztem fel a sóskát. De lássuk az eredeti receptet, amit ma már ahogy kell spenóttal próbáltam ki.

 

Spenóttal és fetával töltött csirkemell

 

 

  

Hozzávalók

 

125 g feta sajt

500 g spenót

2 gerezd fokhagyma

feketebors

fél fej vöröshagyma

800 g csirkemell (bõrrel ha sütjük, bõr nélkül ha kuktában/zepterben pároljuk) kb. két nagyobb egész csirkemell

 

A csirkemellet megmosom, ferdén oldalról bevágom. Sóval, borssal bedörzsölöm a felületét és a vágatokat (zsebeket) se hagyom ki a mókából. Sóból és borsból ízlés szerinti mennyiséget használok. A spenótot* megszabadítom a szárától, majd haránt irányban kb fél centis csíkokra vágom és ezt követõen hosszában. Elkeverem a felaprított hagymával, serpenyõre teszem olaj nélkül, begyújtok alá. Néha megkeverem, amíg össze nem esik, de a leve csak alig kezd el kijönni. Ha túl meleg, akkor megvárom, míg ismét szobahõmérsékletû nem lesz. Ekkor a kockára vágott fetával és az aprított fokhagymával elkeverem. Ezt rakom a csirkemell zsebeibe, majd 25-30 percig párolom vagy 180 fokon sütöm.

*Ha nincs saláta centrifuga, akkor rongyba rázva szárítom meg a leveleket. Még mindig képes vagyok zavarba jönni, hogy mekkora részletességgel kell kifejtenem az eljárásokat?

 

Most pedig megyek, mert alaposan meg kell ünnepelni a nyári napfordulót! Ligo!

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... afonyasborju.blog.hu/2008/06/21/tolts...

sponsored links

Keres?s