Tökös burgonya

2009-07-06

sponsored links

Ez a burgonya igazán tökösre sikerült. Figyeljétek csak! :)))

Hozzávalók:
2 kicsinyke tök (1 kg)
0,5 kg burgonya
2 evõkanál olivaolaj
víz
1 kiskanál kurkuma
tengeri só vagy fûszersó
1 kanál étkezési keményítõ
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A burgonyát és a tököket meghámoztam, majd felkockáztam. Az olivaolajat megmelegítettem, rátettem a burgonyát és pár percig kavargatva sütöttem. Ezután hozzátettem a tököt is, megszórtam fûszersóval és kurkumával és felöntöttem annyi vízzel ami úgy ahogy ellepte... Egy kicsit elszámoltam a vizet, így egy kicsit levesesebb lett a végeredmény, de nagyon nem bántam.
Tehát amikor felöntöttem, rátettem a fedõt és hagytam megpárolódni alatta a zöldségeket. Fagyasztott petrezselyemzöldet is tettem bele.
Amikor megpuhult a burgonya és a tök is, akkor kivettem egy keveset a lébõl és elkevertem benne a keményítõt, végül hozzákevertem az ételhez, pár percet hagytam rotyogni és el is készült.

Tipp:
  • Az utolsó mûvelet simán elhagyható, illetve ha kiveszünk egy keveset a burgonyából és összeturmixoljuk akkor azzal is visszasûríthetõ. De sûrítés nélkül is biztosan ugyanolyan finom!
  • Ideálisabb a fagyasztott petrezselyemzöld helyett a friss! csak nekem nem volt itthon, sajnos panelban nem terem :(

Folytats a blogon ... harmoniakonyha.blogspot.com/2009/07/t...

sponsored links

Keres?s