Tökmagolaj mártogatós - közkívánatra

2009-10-26

sponsored links

Többen kérték, hogy osszam meg a zöldkenyerem receptjét, a gyártási titkokat. :)

Hogy mirõl is van szó, itt a legfrissebb sütés:

 

Bevallom, ennél egyszerûbb recept talán a zsíroskenyérhagymával.

Ugyanis készen vett, 1 kg kenyérlisztet dagasztok melegvízzel és kb. egy deci tökmagolajjal. Nem mérek, csak megborítom az olajos palackot.

Jól kidolgozom, hagyom kelni meleg helyen 40-50 percig.

Ezután ketté veszem a megkelt tésztát. Fele õzgerincben, fele pedig muffin sütõben kel további fél órát.

Ezután 200 C fokos sütõben 20 perc alatt megsül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még melegen, sózótt tökmagolajba mártogatva a legfinomabb.

Mellette öregcsertõi dióssajtot láttok. Nagyon finom önmagában is, de vasárnap, a gombaszedõ gyors ebédjeként, szárított vegyes-gombalevesbe került sûrítményként.

Nem volt rossz ötlet beledobni.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... husgomboc.blog.hu/2009/10/26/tokmagol...

sponsored links

Keres?s