Tökleves

2009-11-18

sponsored links


Múlt hét óta vagyok adós ezzel a recepttel, és így, hogy most hogy kezdem magam kicsit jobban érezni, felkerül végre (és a Hódítás is visszatér a régi kerékvágásba)!
Krémes tökleves, saját verzióban, nagyon egyszerûen.

Nyugodtan lehet vele próbálkozni, elrontani nem lehet!

Hozzávalók:

  • 1/2 kg tök
  • 2 db nagy sárgarépa
  • 1 szál zeller
  • bors
  • 1 l víz
  • tejföl

Elkészítési idõ: 40 perc
Tisztítsuk meg a répákat, a zellert és vágjuk apró darabokra. Hámozzuk meg a tököt és ugyanígy tegyünk vele is.
Tegyük egy nagyobb fazékba, öntsük fel vízzel, hogy bõven ellepje, sózzuk, borsozzuk  és fedõ alatt (néha megkeverve) fõzzük puhára õket, egészen addig, amíg szét nem fõ a tök is.

Vegyük le keverjük meg és kézi robotgéppel turmixoljuk szét az egészet krémes állagúra. Ha nincs kézi turmixgép, használhatunk elektromos habverõt! (nem vicc, sima ügy!), de vigyázzunk, mert könnyen az egész konyha tökleveses lehet. Próbáljuk meg kis fokozaton pörgetni a dolgot!

Ha úgy látjuk, hogy nagyon sûrû, nyugodtan önthetünk még rá kevés vizet, majd kevergetve forraljuk fel.

Pirítóssal, parmezánnal és tejföllel tálaljuk!

Imádom!

***

Még több: www.aleksander.hu

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... hoditasakonyhaban.blog.hu/2009/11/18/...

sponsored links

Keres?s