Tökkrémleves

2009-09-06

sponsored links

Hozzávalók:

  • 2 pici zsenge fõzõtök
  • kb. 6 dl víz
  • kb. 3-4 dl rizsliszt
  • 1 mk só (finomítatlan)
  • 1 késhegynyi õrölt fehérbors
  • fél mk szárított fokhagyma
  • 2 szár citromos kakukkfû (friss)
  • rizsliszt (sûrítéshez)
Elkészítés:

A tököket meghámozzuk és felkockázzuk. (Kimagozni nem kell, csak ha a 2 zsenge, kisméretû tök helyett egy nagyobbat használunk.) Feltesszük fõni lassú tûzön a fûszerekkel, annyi vízben, hogy ellepje. Ha puhára fõtt, botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a rizstejet és visszatesszük a tûzhelyre. Amint forr, rizsliszttel a kivánt állagúra sûrítjük és kész is.

Eredetileg itt olvasható.

Folytats a blogon ... vegavendeg.blogspot.com/2009/09/tokkr...

sponsored links

Keres?s