Tökfõzelék

2009-06-21

sponsored links

Hozzávalók:

1 kg gyalult
1 kis fej hagyma,
1 csokor kapor,
2 evõkanál olaj,
3 evõkanál citromlé,
2 húsleveskocka,
4 evõkanál liszt,
2 dl tej

4 dl tejföl

Elkészítés:
1. A tököt megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, összevagdaljuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét. Hozzáadjuk a tököt, a citromlevet, a leveskockát, és felöntjük 6 dl vízzel. Felforraljuk, és lassú tûzön, lefedve puhára pároljuk. Ne fõzzük túl, mert péppé mállik!
3. A lisztet simára keverjük a tejjel és 3 dl tejföllel, a tökhöz adjuk, azaz behabarjuk a fõzeléket. Összeforraljuk, sóval, ha nem elég savanykás, citromlével (vagy ecettel) ízesítjük. Végül belekeverjük a maradék kaprot.
4. Tálaláskor meglocsoljuk a maradék tejföllel. Pörköltet, sült húst, fasírtot kínálhatunk hozzá. Hidegen is finom
.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... fozes.blog.hu/2009/06/21/tokfozelek_5

sponsored links

Keres?s