Tócsni

2009-11-10

sponsored links

Lapcsánka, görheny, mackó, krumpliprósza, burgonyalángos, és még sorolhatnám, mennyi néven ismerjük ezt az ételt. Pont ilyen sokféleképp készíthetõ el és használható fel. Van, aki tojást tesz bele, van, aki vöröshagymát, fokhagymát. Én anyukám receptjét használom. Ehetõ magában, tejföllel, sajttal, fokhagymával bedörzsölve, de alkalmas köretnek is, szaftos sült húsok mellé, vagy kenyér helyett.


Hozzávalók
1 kg burgonya
3 ek liszt
só, bors, õrölt fûszerkömény
olaj

Elkészítés
A meghámozott krumplit nagylyukú reszelõn lereszelem, megsózom, pár percet állni hagyom. A keletkezett levébõl kinyomkodom, megszórom a liszttel, borsozom és hozzáadok kb. 1 kávéskanálnyi õrölt fûszerköményt. Egy sütõedénybe olajat forrósítok (annyit, hogy a lapcsánka ne merüljön el teljesen benne). A krumplis elegyet jól összekeverem, és kanállal tenyérnyi lapos lepényeket szaggatok belõle a forró olajba. Aranyszínûre sütöm és jól lecsepegtetve (papírtörlõvel meg is nyomkodom) tálalom.


Folytats a blogon ... pillanyufoz.blogspot.com/2009/11/tocs...

sponsored links

Keres?s