Tészta grillezett padlizsánnal

2008-11-12

sponsored links

Igazi mediterrán finomság. Én a padlizsánt elõre el szoktam készíteni, hogy másnap a tészta gyorsan az asztalra kerülhessen.

Hozzávalók:

  • 2 db közepes padlizsán
  • zöldség grillfûszer keverék
  • 1 doboz hámozott paradicsom
  • hagyma, fokhagyma
  • olívaolaj
  • 10 dkg sonka
  • friss bazsalikom
  • zöld olívabogyó
  • csipetnyi oregano
  • 35 dkg durumtészta (pl. penne vagy fusilli)
  • reszelt parmezán

A padlizsánt elõzõ este, de legalább 2 órával fõzés elõtt vastagabb szeletekre vágom, besózom, egy tálba teszem és hagyom, hogy kiengedje a kefete levét. Ezután leöntöm róla a levet és letörölgetem papírtörlõvel. Forró grillserpenyõben megsütöm õket, ha készen vannak megszórom grill fûszerkeverékkel (én Kotányit használok, bevált) és meglocsolom nagyon kevés olívaolajjal.

A hagymákat olajon megpirítom, sonkát kockákra vágom és ráteszem. A többi alapanyaggal szószt fõzök belõle kb. 15 perc alatt.

A tésztát kifõzöm, a padlizsánt csíkokra vágyom, elõször a tésztát, majd a padlizsán csíkokat keverem hozzá. Friss bazsalikommal, reszelt parmezánnal megszórva tálalom.

 


Folytats a blogon ... destinazioneparadiso.freeblog.hu/arch...

sponsored links

Keres?s