Tészta calabriai szósszal

2008-02-11

sponsored links

Ez egy nagyon egyszerû olasz tészta, amit fõleg Dél-Olaszországban készítenek, én egyik calabriai nagynénémtõl lestem el. Azért kedvelem, mert van benne egy csipetnyi "magyarosság", mivel oldalast és erõs paprikát használnak hozzá. Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 30 dkg oldalas kisebb darabokban
  • 1 kicsi hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 7 dl sûrû. olaszos paradicsomszósz (passata di pomodoro)
  • só, bors
  • csipetnyi cukor
  • 1 ág rozmaring
  • 1 babérlevél
  • 1 nagyobb répa
  • fél pohár fehérbor
  • reszelt parmezán
  • szárított csípõs paprika
  • olívaolaj
  • friss bazsalikom levelek
  • 35 dkg rigatoni tészta

Az olívaolajon megpírítom az oldalas darabokat, a felaprított hagymával és fokhagymával együtt. Sózom, borsozom, beleteszem a nagyobb darabokra vágott répát, a babérlevelet, rozmaring ágat, felöntöm a borral, és hagyom elpárologni. Amikor ez kész, ráöntöm a paradicsomszószt, kevés cukorral édesítem és addig fõzöm, amíg az oldalas meg nem puhul. Ha idõközben a szósz túlságosan besûrûsödne, 1-2 dl vizet adok hozzá, nehogy odaégjen, ez segít abban, hogy el tudjam készíteni a szószt és megfelelõ állagot kapjak. 

A tésztát kifõzõm és a szósszal tálalom, az utolsó pillanatban megszórom szárított, darált erõs paprikával, reszelt parmezánnal és friss bazsalikom levelekkel.

Én nem tudok neki ellenállni:


Folytats a blogon ... destinazioneparadiso.freeblog.hu/arch...

sponsored links

Keres?s