Téli zöldségleves kolbásszal

2009-10-27

sponsored links

A neve inkább spenót leves kolbásszal lehetne, de tény, az kevésbé hangzatos, vagy többen fitymálva húznák el a szájukat . Az e havi Évában volt az alaprecept, picit módosítottam.

Hozzávalók : 40 dk csicseriborsó ( kapható akár sparban is, 20 dk kivitelben ) , kb 30 dk friss spenót, vagy 25 dk fagyasztott ( de, vigyázat, egész leveles kell, nem a püré, lassan kell kiolvasztani ) , 1 nagy sárgarépa, 2 szál zeller, 1 szál lángolt kolbász ( chorizo a legjobb ), 3 gerezd fokhagyma, 1 nagyobb hagyma, olívaolaj , kb fél l húslé, és fél l víz .

Az olívaolajon az összezúzott fokhagymát, apróra vágott hagymát és a karikára vágott zöldségeket , a kolbászt pirítjuk, idõnként megkavarva, nehogy odaégjen. 10 perc múlva a csíkokra vágott spenótot ( friss esetén ) rádobom, kevés frissen õrölt borsot tekerek rá, fedõ alatt párolom. Amikor összeesett a spenót, ráöntöm a húslevest és fedõ alatt kb 20 perc alatt készre fõzöm. Közben a csicseriborsót leöntöm, lemosom, szitában hagyom . Ha puhák a zöldségek, a csicseriborsót ( és a fagyasztott spenótot is ekkor ) beleöntöm a levesbe, felöntöm vízzel és kb 10 perc alatt készre fõ. Az eredeti recept szerint a kolbász külön serpenyõbe süssük . Úgy kevésbé lesz "magyaros íze" , mert a kolbász csak a csicseriborsóval együtt kerül a levesbe.


Folytats a blogon ... szazholdaskonyha.freeblog.hu/archives...

sponsored links

Keres?s