TÖLTÖTT HUSI

2010-03-28

sponsored links


Bár sajnos nem én találtam fel a töltött dagadót, de ettõl még világraszóló találmány. Ezerféleképpen el lehet készíteni, hidegen-melegen finom és igen látványos. Mindösszesen annyit újítottam rajta, hogy sertéshálóba tekertem a húst. Az ötlet hatásosnak bizonyult, a töltelék szépen a helyén maradt...

TÖLTÖTT HUSI ( most éppen így, máskor meg máshogy..)

1 sertésdagadó alsó része
1 sertésháló
1 vöröshagyma
2 áztatott zsemle
30 dkg darált sertéslapocka
15 dkg csirkemáj
só, bors, majoranna, szerecsendió
1 tojás
õrölt kömény
vágott petrezselyem
balzsamecet
még 1 vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma héjastól

A húst a zsemlés-húsos- elkapart csirkemájas- hagymás-fûszeres- tojásos töltelékkel megtöltöttem, a sertéshálóba betekertem. Kívülrõl is sóztam-borsoztam, õrölt köménnyel bedörzsöltem. Mellé tettem a másik hagymát és a fokhagymagerezdeket, kicsi balzsamecetet öntöttem rá és forró sütõben fél órát, majd 140 fokon lefedve még további két és fél órát sütöttem.

Párolt lilakáposztával tálaltam.

Zsemle helyett fõtt rizzsel is szoktam készíteni.

Folytats a blogon ... neguilla.blogspot.com/2010/03/toltott...

sponsored links

Keres?s