Tyúkhúsleves

2009-09-21

sponsored links

Házi, vagy tanyasi tyúkból szoktam elkészíteni, mert imádom, ha gyönyörû aranysárga színû a tyúkhúslevesem.
Hozzávalók
1 egész konyhakész tyúk
3-4 szál sárgarépa
2-3 szál fehérrépa
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
8-10 szem egész bors
? karalábé
1 ujjnyi szelet zeller
1 ujjnyi szelet kelkáposzta
1 csokor petrezselyem (cérnával összekötve)
kb. 2 l víz
só, frissen õrölt bors

Elkészítés
A szétbontott és jól megmosott tyúkot, a szemes borssal kb. 2 liter hideg vízben felteszem fõni (elektromos fõzõlap 5-6-os fokozat). Forrás után a keletkezett habot egy szûrõ segítségével leszedem róla, hozzáadom a megpucolt, megmosott, feldarabolt zöldségeket, fûszerezem, és a továbbiakban nagyon lassú forrással fõzöm (elektromos fõzõlap 2-3 fokozat) addig, amíg a hús teljesen megpuhul.
Levestésztával tálalom.

Folytats a blogon ... pillanyufoz.blogspot.com/2009/09/tyuk...

sponsored links

Keres?s