Torta Paradiso

2008-03-08

sponsored links

Nagyon egyszerû, mégis szuper finom torta, az irodában "meghódítottam" vele a kollégákat. ;)Klasszikus olasz sütemény, ebben a receptben is, mint szinte minden olasz étel esetében a lényeg pontosan az, hogy hagyjuk az egyszerû alapanyagok ízét érvényesülni és jól kombináljuk össze õket. Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 100 gr liszt
  • 100 gr étkezési keményítõ
  • 150 gr cukor
  • reszelt citromhéj v. 1 fiola citrom aroma
  • 1 csipet só
  • 100 gr vaj
  • 1/2 csomag sütõpor

A tojások sárgájával habosre keverem a cukrot, hozzáadom a puha vajat, majd lassan az összes többi anyagot. A végén óvatosan belekeverem a tojások keményre vert habját, lassan kell csinálni, mert a massza elég kemény. (esetlegesen 1-2 ek. hideg tejjel lehet "hígítani" hogy ne legyen túl kemény, de nem szabad sokat önteni bele)
Kivajazott, liszttel megszórt tepsibe teszem és 170 °C-os sütõben 35-40 percig sütöm.
 
a krémhez:

  • 250 ml tej
  • 200 ml tejszín
  • 60 gr cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 30 gr liszt
  • reszelt citromhéj
  • néhány csepp rumaroma v. 2 ek rum
  • 2 lapzselatin

200 ml tejet felforralok, összekeverem a cukrot és a lisztet a maradék tejben és a forró tejhez adom. Állandó keverés mellett 1-2 perc alatt kemény krémet fõzök belõle. Folpackkal letakarom és hagyom kihûlni. Hozzákeverek minden anyagot. A lapzselatint 5 percig hideg vízben áztatom, majd óvatosan kicsavarom és a krémbe keverem. A legvégén a keményre vert tejszínhabot is hozzákeverem.
A tésztát 3 egyenlõ rétegre vágom, megtöltöm a krémmel és a hûtõbe teszem 1/2 órára, hogy a krém megkeményedjen. Ha kész porcukorral megszóróm a tetejét.


Folytats a blogon ... destinazioneparadiso.freeblog.hu/arch...

sponsored links

Keres?s