Tormás sonkatekercs a minimálhúsvét jegyében

2009-04-02

sponsored links

Apukám beteg, kórházban van, ez egy kicsit átalakítja a mindennapjainkat. A húsvét azért húsvét, de idén elmaradt a hagyományos hideg/meleg töltött tojás, csak egy egyszerû kis hidegtálacska volt, az ilyenkor szokásos hozzávalókkal: fõtt-föstölt marhanyelv, különféle sonkák (házi és 'gépi'), fõtt tojás, krumplisaláta, tormás sonkatakercs, és az elmaradhatatlan zöldek: paprika, paradicsom, hagyma, fehérhagyma, lilahagyma, újhagyma, retek és idén némi zellerszár is. És persze friss, ropogós kenyér. Sok munkás dolgot nem vállaltam be, a sonkatekercsrõl viszont nem mondtam le, az annyira egyszerû, hogy szinte nem is idõ.

Tormás sonkatekercs tálon

Hozzávalók:

gépsonkaszeletek
natúr sajtkrém (Camping vagy bármi más)
reszelt asztali torma
fehérbors


Elkészítés:

A nudlisajtot összekeverem néhány kanál reszelt asztali tormával, nem ecetessel, hanem simával vagy tejszínessel, amilyet épp kapok. A mennyiség attól függ, milyen lágy a krémsajt, illetve milyen erõs a torma. Kevés fehérborsot teszek hozzá, és kész. Sót nem igényel, a sajtkrém tejessé teszi az ízt. A tormás krémet a közepesen vastag gépsonkaszeletekre kenem (bármilyen jó, ki milyet szeret, én az idén pulykasonkát és karajsonkát is vettem), és feltekerem. Az egész mûvelet nem tart tovább öt-hat percnél és a végeredmény isteni.


Elkészítési idõ: mennyiségtõl függõen 5-10 perc


Folytats a blogon ... katakonyha.freeblog.hu/archives/2009/...

sponsored links

Keres?s