Tordas - házias ízek a halastó mellett

2008-11-08

sponsored links

Tordasi Csárda
2463 Tordas, Szabadság u 19/A.

Ünnepi ebédre készültünk, nagybátyámék választották a helyet, ugyanis õk már egy jó ideje oda járnak pecázni a csárda melletti halastóhoz, illetve a pecázás után egy finomat enni.

Tordas Fejér megye keleti határán fekszik, 25 km-re Budapesttõl.

A Csárda maga nagyon szép környezetben áll, a halastó körbesétálható, vadlibákkal teli, a tavon pedig van egy kis sziget, amit ki lehet bérelni nyáron, és ott bográcsozni, sütögetni egy kisebb társaságnak.

A Csárda belül is igen jó hangulatot áraszt, egy búboskemence mellett melengedhetünk hidegebb téli estéken, miközben a forró levesünket kanalazzuk.
Ami elsõre kicsit furcsa volt, az a nagy csend, ami ott bent fogadott minket - annyira csend volt, hogy szinte úgy érezte az ember, hogy muszáj köszönnie a bent ülõknek, vagy legalább jó étvágyat kívánni.

Az étlap pont megfelelõ, se túl nagy választék nincs, se túl kevés. Én megnyugodva láttam, hogy szárnyasokból van több féle is, ami kevdemre való, de mindenki talál magának valót, akár halat, vadat, marhát, szárnyast vagy sertést kíván. Vannak tálak is, illetve kellõ mennyiségû desszert is.

Bemelegítésül hagymakrém levest kértem sajtos croutonnal (450 Ft) , amirõl reméltem, hogy nem lesz túl nagy, mert be volt tervezve a fõétel és a desszert is (végül a desszert elmaradt, de az már más sztori).

Szerencsére így is volt, ugyanis csészében hozták ki a levest, benne két valamivel, amirõl sajnos nem tudtam megállapítani, hogy mi, tesóm valami sajtos toast-ot tippelt, de az az igazság, hogy azt a valamit nem lehetett elrágni, olyan kemény volt rajta a sajt. Szóval azt inkább kihagytam, és maradt a lé, de nem volt valami meggyõzõ számomra (bár én kritikus hagymaleves-fan vagyok), és a kakukkfüvet is hiányoltam, ami a hagymaleves lelke, mint tudjuk.

A többiek tyúkhúslevest ettek, nekik - mivel mind az öten azt ettek - két tálban hozták ki, és õk rettentõen meg voltak elégedve vele, elfogyott az összes.

Másodiknak pulykamellet kértem "sajttal, sonkával, gombával, hagymával töltve, fûszeres tejföllel locsolva" (1520 Ft) krokett körettel (340 Ft) és káposztasalátával (320 Ft).
Az adag elég nagy, a felét se bírtam megenni a húsnak, krokettbõl is csak pár szem fogyott. A hús nem volt rossz, bár ettem azért már jobbat, és érdekes módon a hagymának (vörös) a végeit találtam csak beledarabolva vastag karikában a töltelékben.. A krokett ehetõ, a káposztasali viszont isteni finom: ropogós és friss, ahogy kell.

Apu szûzérméket evett erdei gombamártással, juhtúrós galuskával (1750 Ft), neki ízlett, a galuskát pedig nekem is meg kellett kóstolnom, mert arról egyenesen ódákat zengett. (Tényleg nagyon finom volt.)

A végére egy cappuccino maradt, arra nagyon kíváncsi voltam õszintén szólva. Hát az íze nem volt rossz, de az igazi cappuccinoval köszönõviszonyban sem állt. Tejhabról szó se volt, inkább csak valami tejeskávé jellegû cucc, de azért jólesett így is.

Szóval összeségében nagyon szép hely, és házias ételeket kínálnak megfizethetõ áron, nyáron pedig ki lehet ülni a teraszra, ami szintén nagyon hangulatos lehet.

Az étterem honlapja: Tordasi Csárda

Étel:

Kiszolgálás:

Környezet:

Árak:


Folytats a blogon ... fortaqua.freeblog.hu/archives/2008/11...

sponsored links

Keres?s