Tonkababos csokoládémousse

2010-03-03

sponsored links


A karácsonyi ajándékok közt volt egy igazán különleges fûszer is, amire azóta vágytam mióta Chili & Vanília blogjában olvastam róla. Ez nem más mint a tonkabab. Sógorom lepett meg ezzel is, ahogy a szecsuáni borssal is.
Már az illata is bódító: kissé mandulás, füstös. Az elkészített finomság receptje is Chilitõl származik. Igazi csokoládé bomba egy kis egzotikummal.

Hozzávalók:
-10 dkg jó minõségû étcsokoládé
- 3 tojás
- 1/2 kávéskanál tonkabab
- 3 evõkanál tejszín

Elkészítése:
Vízgõz felett megolvasztom a csokoládét. Hozzáreszelem a tonkababot, majd belekeverem a tojások sárgáját és a tejszínt. Habbá verem a tojások fehérjét, majd a masszába forgatom. Üvegpoharakba osztom, majd néhány órára a hûtõbe rakom.


Folytats a blogon ... kibicakonyhaban.blogspot.com/2010/03/...

sponsored links

Keres?s