Tonhallal töltött cukkini

2009-09-23

sponsored links

Nem szoktam nõi magazinokat olvasni. A legtöbbet szerintem az újságosnál át lehet lapozni és lényegében már ki is van olvasva. Ezt a receptet mégis egy nõi magazinból, a Piknik egyik nyári számából vettem. Megtetszett az újságban egy-két interjú, így kivételesen megvettem.
Ez a cukkini elég gyorsan megvan és a konyha sem változik tõle csatatérré. Ez a munka utáni vacsora készítés esetében nagy elõny!
Szóval egyszerû elkészíteni. Így késõ nyáron (vagy már õsz van?) finom meleg vegetáriánus vacsora lehet belõle.

Hozzávalók (4 személyre):
4 nagyobb cukkini
20 dkg tonhalkonzerv
20 dkg fõtt rizs
1 dl tejföl
5 dkg koktélparadicsom
2 szál újhagyma
olívaolaj

citromlé (opcionálisan)

A cukkiniket félbevágtam és kikapartam a magokat. Kifõztem egy nagyobb adag rizst, majd ebbõl kimértem a szükséges mennyiséget.
Egy tálban összekevertem a tonhalat a rizzsel, a tejföllel, a félbevágott koktélparadicsomokkal és a felkarikázott újhagymával. Sóval ízesítettem (ízlés szerint kevés citromlevet is lehet adni hozzá).
A keveréket a kivájt cukkinik közepébe töltöttem. A megrakott cukkinikat tepsibe fektettem, és kevés olívaolajjal meglocsoltam õket.
200 fokra elõmelegített sütõben addig kell sütni, amíg a cukkini megpuhul. Nekem ez 1 óra volt.

Folytats a blogon ... izkaravan.blogspot.com/2009/09/tonhal...

sponsored links

Keres?s