Tonhalas-paradicsomos sült tészta

2009-08-02

sponsored links

Hûha. Ezt még E. barátnémnak készítettem, mikor áprilisban meglátogatott. Igen, jó régen volt. Én legalábbis egy örökkévalóságnak érzem. Valahogy furán mûködik ez a dolog: annyi minden történt azóta, és mégis semmi.
Na jólvan, nem vagyok egy Heidegger meg Bergson, ezt bárki beláthatja. Legfõképp én. Még jó, hogy velem lehet alkudni.

Az ételrõl: még a Cucina Moderna áprilisi számában volt valami hasonló, annak alapján csaptam a hasamra. Vagy talán pont ilyen. De mindegy, mert legalább készítés közben kiderült, hogy szegény kis tûzhelyünkön vagy a felsõ fõzõlap megy, vagy az alsó sütõ nem. Nem valami idõtakarékos így a dolog, de ha valaki olyan szerencsés, hogy a sütõjét és a fõzõlapot is tudja használni szinkronban, az úgy már mindjárt más.

Hozzávalók: 250 g tészta - 1 nagyobb doboz olajos tonhal - pár szem olajbogyó - 2 nagyobb paradicsom/ 4 kisebb/ 8 koktél ;) - sajt a tetejére - ízlés szerint só, bors, fokhagyma, friss bazsalikom

Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben megfõzzük, de csak olyan al dentére. A sütõt elõmelegítjük. Egy nagyobb tálban összekeverjük a tonhalat az olajjal együtt, a darabolt paradicsomot, olajbogyót, fûszereket és a leszûrt tésztát beleforgatjuk. Egy  jénaiba öntjük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és betoljuk a sütõbe annyi idõre, hogy a sajt megpiruljon.
Tényleg csak ennyi. És még jól is lehet vele rakni. Opcionálisan keverhetünk még bele mozzarellát. Vagy rá. A lehetõségek száma a fekvõ nyolcas.




Zene mindenkinek: Egy klasszikus ? la Toy Dolls. Hatalmas!




Folytats a blogon ... babaesakonyha.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s