Tojásterrine sonkakrémmel Zila formában

2010-01-16

sponsored links


Zilaforma tesztelése, II. forduló





Hozzávalók:
5 keménytojás
1/2 pohár tejföl
60 gr Globus light majonéz
1/2 zacskó Horváth Rozi zselatin
1/2 zacskó mélyhûtött leveszöldség
1/4 l húsleves
só, bors, mustár

A krémhez:
10 dkg fõtt, füstölt tarja
1,5 dl habtejszín
mustár, bors
Salátalevelek, koktélparadicsom a díszítéshez.

A zöldséget 1/4 liter húslevesben megfõztem,  a levét egy lábosba szûrtem, elkevertem benne a zselatint, és felfõztem, nem forraltam. Amíg a zöldség és a zselatin hûlt, a keménytojásokat a robotgépben pépesítettem, hozzákevertem a tejfölt, a majonézt, és a mustárt.  Hozzáöntöttem a langyosra hûlt zselatinos zöldséglét. Ekkor megkóstoltam, és még egy kis sót és borsot adtam hozzá.
A zöldségeket is belekevertem a tojásos masszába, és az egészet beleöntöttem a  formaleválasztóval befújt Zila formába. 3 óra alatt a hûtõben szépen megdermedt. Akkor egy tálat borítottam a tetejére, és megfordítottam. A szilikonformát óvatosan kiemeltem, majd a széleket egy késsel meglazítottam, és az acélkeretet lehúztam róla. Salátával bélelt tálra tettem.
A sonkakrémhez a tarját a mustárral és a borssal a robotgépben pépesítettem, a tejszínt kemény habbá vertem, a sonkát belekevertem,  majd habzsák segítségével a mélyedésekbe töltöttem. Koktélparadicsommal díszítettem.





Folytats a blogon ... cukroskata.blogspot.com/2010/01/tojas...

sponsored links

Keres?s