Tojásos paradicsom saláta

2006-08-14

sponsored links

pár levél zöldsaláta
4-5 db paradicsom (az a krumpliformájú a legjobb, de igazából mindegy)
egy doboz kefír
2 keményre fõzött tojás

zöldbors
mustár
kis majonéz
reszelt sajt

Ezt, vagy ehhez hasonló salátát elõször a pécsi Bagolyvárban ettem, de aztán a magam képére formáltam, így lett belõle az ami.

A salátaleveleket jól megmostam és kis ágyat formáztam belõle a tál aljába. Rápakoltam egy sor karikára szelt paradicsomot. Közben elkészítettem a salátaszószt, ami úgy készült, hogy a tojásokat keményre fõztem, majd lehûtöttem, pucoltam és utána a sajtreszelõ apró részével (vagy praktikusabb azzal a tekerõs sajtreszelõvel) lereszeltem bele a kefírbe, amit összekevertem sóval, borssal, mustárral, majonézzel.
A paradicsomra rászedtem egy réteget ebból a krémbõl, majd megint paradicsom, megint krém, amíg el nem fogy. Sokkal kiadósabbnak tûnik, mint amilyen és nagyon finom. A tetejére opcionálisan lehet sajtot reszelni, én most nem tettem, de azzal még finomabb, bár laktatóbb.


Folytats a blogon ... kedvencreceptek.freeblog.hu/archives/...

sponsored links

Keres?s