Tofus tészta és szendvicskrém /avagy változatok egy témára/

2010-03-09

sponsored links


Ez egy több variációs recept. Ehetjük frissen a tésztára téve, vagy sütõben kicsit átmelegítve, sajttal megszórva, de sûrûbb változatban kenhetjük piritósra is. Elkészítése sem igényel túl hosszú idõt, úgyhogy egy gyors vacsoraként is bevethetjük.

Hozzávalók:

1 csomag tofu
1 csomó bazsalikom
100 g mandula
4 g fokhagyma

1,8 dl olívaolaj
500 g tészta

ha még sütõbe is tesszük:
pici víz , hogy hígabb legyen, 
szeletelt mandula a tetejére

karikára vágott magozott olívabogyó


A tofut kevés forrásban lévõ vízbe dobtam, néhány percig rotyogtattam, majd lecsöpögtettem. A robotgépbe tettem a többi hozzávalóval együtt és krémesre kevertem. Közben kifõztem a tésztát. Itt már meg is állhatunk, a tésztára rátehetjük a szósz és kész is van, de én még egy kicsit dolgoztam rajta. 

Pici vízzel felhígítottam, mert a sütés közben még sûrûsödik.
Egy tûzálló tálat kikentem olajjal, a tésztát összekevertem a szósszal, beleöntöttem a tálba, tetejét megszórtam mandulával és olívabogyóval és 15 percre 180 C-os a sütõbe tettem, amíg átmelegedett és a mandula megpirult.

További változatként, ha nem fõzünk mellé tésztát és csökkentjük az olaj mennyiségét nagyon finom szendvicskrémet készíthetünk.


Eredeti recept a klasszikus vegetáriánus konyhából származik.

Folytats a blogon ... benzsi.blogspot.com/2010/03/tofus-tes...

sponsored links

Keres?s