Tofu

2007-07-19

sponsored links

A blog indítása óta lelkesen próbálok korábban nem használt alapanyagokat is kipróbálni, ilyen például a lencse is (errõl majd még késõbb), ma pedig a tofu. A google ezt a receptet dobta ki, ami alapvetõen szimpatikus volt, de nem voltam azért teljesen megelégedve vele; úgyhogy - szokás szerint - kissé átalakítottam. Azt hiszem, elõnyére :)



Hozzávalók:
  • tofu
  • padlizsán
  • 1-2 paradicsom
  • szójaszósz
  • olívaolaj, balzsamecet
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • néhány gerezd fokhagyma
  • méz
  • köménymag, chili, fekete bors, gyömbér
  • csípõs zöldpaprika
  • szezámmag (díszítéshez, opcionális, én el is feledkeztem róla...)

Elkészítés:

Szójaszószból, kevés olívaolajból, kevés ecetbõl, kevés vízbõl, tört borsból és köménymagból "mártást" készítettem (a köménymag pl. saját ötlet volt, és szerintem bejött!). A tofut kb. 1 cm vastag szeletekre vágtam, alaposan megmártogattam ebben a szószban, és hagyma felével illetve kevés csípõs zöldpaprikával mindkét oldalon aranybarnára pirítottam (néha még csepegtetve rá a szósz maradékából), majd kiszedtem egy tányérra, és nagyjából kockákra vágtam:


Ezek után jött a padlizsán, amit szintén hagymával és kevés zöldpaprikával kezdtem el elõször pirítani, aztán kb. 1 deci víz segitségével fedõ alatt párolni (A vizet néha pótolni kellett). Egy idõ után hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát és õrölt gyömbért, majd tovább pároltam. Közben olívaolajból, szójaszószból, kevés õrölt chilibõl, több ecetbõl, és mézbõl újabb mártást csináltam, és ezt is hozzáöntöttem a padlizsánhoz:


Addig pároltam amíg a padlizsán nagyjából kész nem lett, ekkor hozzáaadtam a felkockázott paradicsomot és tofut (hagymástul), és 5 percet még fõztem.

Tálalhatjuk pl. fõtt rizzsel.

Folytats a blogon ... remixkitchen.blogspot.com/2007/07/tof...

sponsored links

Keres?s