Tiroli burgonyakrémleves

2010-01-11

sponsored links

Ebben a hideg januárban az olasz ételek mellett kapjon helyet most egy kis alpesi-síelõs hangulatot megidézõ tiroli burgonyakrémleves. Egyszerû, hétköznapi hozzávalókból, gyorsan, nagyon ízletes levest készíthetünk.

Hozzávalók:
burgonya
zeller
sárgarépa
vöröshagyma
tejszín
babér levél
kenyér szeletkék
olaj
fokhagyma
húsos szalonna

Elkészítés:
A kockára vágott burgonyát, zellert, sárgarépát és vöröshagymát, hozzáadva a babérlevelet és sót, egy lábasban fedõ alatt puhára fõzzük. A babérlevelet kivesszük, és egy kis tejszín hozzáadásával  az egészet összeturmixoljuk. Annyi vízzel kell elkészítenünk, hogy a krémlevesnek megfelelõ sûrûséget érjük el...
Közben vékonyra szelt kis kenyérszeletkéket fokhagymás olajjal megkenegetünk és a sütõben szép pirosra sütjük õket. Tálaláskor - már a tányérban - vékony csíkokra vágott, pirtott húsos szalonnát szórunk a levesre, és ezzel valamint a "megpirosított" kenyérszeletkékkel kínáljuk.
KÜLDD EL EMAIL-BEN



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Konyhailvezet...

sponsored links

Keres?s