Tiramisu cupcake

2010-03-11

sponsored links


Ez Martha Stewart receptje. Annyira tetszett már képen is, hogy muszáj volt megcsinálni.
Kicsit macerás de nagyon finom. A vendégek mindig hálásak lesznek érte.

16-18 darabhoz:

1 és 1/4 bögre liszt
3/4 teáskanál sütõpor
fél teáskanál só
1/4 bögre tej
1 rúd vanília
4 evõkanál vaj
3 nagy tojás és 3 tojássárga
1,5 bögre cukor
250 ml tejszín
250 ml mascarpone
kakaópor
1 bögre kávé megcukrozva

A lisztet átszitáljuk és a sütõporral meg a sóval összekeverjük.
A tejet feltesszük melegedni a kettévágott vaníliával. Ha jó meleg, levesszük a tûzrõl és belekeverjük a vajat, majd állni hagyjuk egy kicsit.
A tojásokat és a sárgákat 1 bögre cukorral kicsit habosra verjük. Ezután gõz fölött 6 percig keverjük. Ha levettük a gõzfürdõrõl, újra habverõvel habosítjuk tovább miközben hozzáadjuk a tejet is.
Hozzákeverjük adagokban a lisztet. Megtöltjük a formákat a tésztával és megsütjük 180 fokon.
Ha megsültek kihûtjük õket. A tetejüket összevissza szurkáljuk villával, hogy majd felszívja a forró cukros kávét.
A krémhez fél bögre cukrot összekeverünk a mascarponéval, majd hozzáadjuk a habosra vert tejszínt is. Ha már megitták a kávét a sütik akkor megkenjük a tetejüket vastagon a krémmel és megszórjuk kakaóporral. Éjszakára betesszük a hûtõbe jól lezárt dobozba, másnap pedig mindet megesszük.

Recept nyomtatása

Folytats a blogon ... anihami.blogspot.com/2010/03/tiramisu...

sponsored links

Keres?s