Thai curry Nigella módra

2010-01-05

sponsored links

Még tartozom a karácsonyi gasztroajándékokkal való eldicsekvéssel, bár valószínûleg csak fénykép nélkül jönnek össze, a következõ pár nap ugyanis vizsgával, és visszaúttal lesz teli Amszterdamba! :) Lényeg, hogy az egyik vadiúj szakácskönyvembõl van ez a thai curry recept, ami kesudió helyett mandulás lett, és persze csak enyhén csípõs, de tényleg jól sikerült. Bár a recept szerint curry éppenséggel nincs benne, azért én beletettem egy pici madras curryt, biztos, ami tuti! :) Ha minden jól megy, akkor napokon belül már a kedvenc kis thai éttermemben eszem - bár valszeg nem curryt, a csípõsségére való tekintettel. Meg indonéz kifõzdében, meg sültkrumplit a Waterloo-n, hú... már nagyon mennék vissza... És ezúttal D.-vel! :) Na, mielõtt elkezdenék komolyan ömlengeni, íme a recept:

Hozzávalók:
  • 65 dkg darált marhahús (a recept persze csirkével van, de most így alakult, ez tûnt jó választásnak a piacon)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 dl húsleves
  • 3 dl kókusztej
  • egy marék mandula
  • 3 ek tejföl
  • 4 cm gyömbér
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 kk kurkuma
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk õrölt koriander
  • 2 kk madras curry
  • frissen darált szárított chilimag (ezt vajon így hívják? ilyen tekerõs izé, én chili helyett használom, amilyen sokat eszünk, ahelyett ez éppen jó)
A vöröhagymt és a fokhagymát megpárolom egy kis olivaolajon, aztán rádobom a marhahúst, kifehérítem, és fedõ alapp picit párolom, majd fûszerezem, és felöntöm a húslevessel. Ha már majdnem kész, mehet bele a kókusztej, a végén pedig a tejföl. Tálaláskor megszórom pirított mandulával, és korianderrel, ha lenne. Nem baj, hétvégén már megint ott lesznek a mentától illatozó zöldségeseim, de jó is lesz... :)

Folytats a blogon ... le-bigmac.blogspot.com/2010/01/thai-c...

sponsored links

Keres?s