Tepsis tarja

2008-07-03

sponsored links

Igazi magyaros büntetés

 

Hozzávalók

4 nagy szelet sertéstarja (csontos is lehet, aki szereti)

Burgonya

Delikát 8 vagy Vegeta

Só, bors vagy fûszerkeverék (pl. magyaros, flekken)

Mustár

Olaj

2 db nagy zöldpaprika

1-2 szem paradicsom

2-3 közepes fej hagyma

20 dkg füstölt csemegeszalonna

 

A tarját nem túl vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, de só és bors helyett tehetünk rá flekken vagy magyaros fûszerkeveréket is, higgyétek el isteni lesz! Majd mindkét oldalát megkenjük mustárral. Amíg összeérik a hús, elõkészítjük a többi hozzávalót. Egy nagy teflontepsit kiolajozunk, a burgonyát felkarikázzuk (nem túl vékonyra, 5-8 mm-esre) és a tepsi aljára fektetjük. Ezután meghintjük Delikát 8-al (vagy Vegetával), néhány karika hagymát és zöldpaprikát teszünk rá, a paradicsomot félbevágjuk és - amennyire tudjuk - kiszedjük kiskanállal a magos részt, ezután felszeleteljük és ebbõl is teszünk a burgonyára, de vigyázat, tényleg csak egy keveset, mert különben nagyon leveses, lecsós lesz a krumpli. Ezután egy serpenyõbe kevés olajat teszünk, és a mustáros tarja mindkét oldalát fehéredésig sütjük, majd a szeleteket szép sorban ráhelyezzük a burgonyára. Ha marad még paprika vagy hagyma, esetleg paradicsom, azokat a tetejére szórjuk. És végül két-három szelet füstölt csemegeszalonnát teszünk a húsokra és enyhén megszórjuk pirospaprikával. Alufóliával (Fényes felével befelé! Ez fontos ám!) letakarjuk, betoljuk a sütõbe, és közepes lánggal (gázsütõ 3-4 fokozat, légkeveréses 180-200 fok) sütjük 30-40 percig, majd levesszük a fóliát és addig sütjük, míg meg nem pirul a teteje. Ez kb. még 30 perc. 

 

Tippek 

Aki lájtosabbra szeretné venni, csemegeszalonna helyett sliced bacont tegyen a tetejére, sertéstarja helyett pedig karajjal, szûzpecsenyével (ez finomabb!!!) is készítheti, viszont szomorú hírem van, ez az étel csirkével dögunalom.

 

Tálalási javaslat 

Tepsistül tegyük az asztalra, jóféle savanyúság kíséretében. Mondjuk kovászos uborkával?

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... konyhakilatassal.blog.hu/2008/07/03/t...

sponsored links

Keres?s