Tejszínes hagymaleves

2009-09-22

sponsored links

Azért néha fõzök is ám :D csak leírni alig-alig jut idõm... a fotózásról meg már inkább nem is mondok semmit :)

Ez a leves is éjjel "állt modellt". Az íze azért jobb volt, mint maga a kép :)

Olvastam valahol, hogy a sima tejszínes hagymalevest vétek francia hagymalevesként említeni, így én is inkább maradok az egyszerûbb megnevezésnél (és azt hiszem egyszerûbb elkészítésnél is).

Nagyon leveses vagyok, így nekem ez a leves is csodás "gasztroélményt" nyújtott. Elkészíteni pedig pofonegyszerû.

Tehát 3-4 fej jó nagy hagymát felkarikázok, jó vékonyan, és olajra dombva picit párolom. Amikor már nem ropogós, felöntöm vízzel. Teszek bele sót, borsot, kis õrölt köményt és szerecsendiót is szórtam bele, és egy fél leveskockát is. Lefedve addig fõzöm, amíg a hagyma épp jó nem lesz :D se nem kemény, se nem pépes. Egy kis edényben egy lapos evõkanálnyi lisztet elkeverek 2-3 deci fõzõtejszínnel, (reszeltem bele egy kis sajtot is) és ezt beleöntöma levesbe. Egyet rottyan és kész is.

Én sajtos-bundás-kiflikarikákkal és reszelt sajttal tálaltam.

Hmm, nyamm-nyamm :)

Folytats a blogon ... pusztakonyha.blogspot.com/2009/09/tej...

sponsored links

Keres?s