Tejszínes - gombás makaróni

2010-03-04

sponsored links


Még tavaly olvastam Via blogjában ezt a receptet. Azonnal óriási sikert aratott körünkben. Jó néhány alkalommal készítettem el, mert egyszerû, gyors és nagyon finom.
Most egy picit módosítottam rajta és ha lehet, akkor most még jobb.

Hozzávalók:
- 1 közepes méretû vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg gomba
- ízlés szerint bors, ételízesítõ, chilipehely
- 2dl tejszín
- kb. 1 dl paradicsomlé
- sajt ( ez most elmaradt )
- kevés olívaolaj
- 20 dkg száraztészta (makaróni, spagetti, orsó...ki, mit szeret)

Elkészítése:
A tésztát bõ, sós, forró vízben felteszem fõzni, közben elkészítem a szószt.
Az apróra vágott vörös- és fokhagymát egy kevés olívaolajon megfonnyasztom. Beleteszem a chilipelyhet majd a gombát. Ételízesítõvel, borssal megszórom. Hagyom, hogy a gomba elfõje a levét. Hozzáadom a paradicsomlevet, 1-2 percig rotyogtatom, majd a tejszínt is hozzáadom. Megvárom, hogy összeforrjon...és már kész is.
Akár összeforgatva, akár külön is tálalható. A sajt pedig a korona rajta.

Folytats a blogon ... kibicakonyhaban.blogspot.com/2010/03/...

sponsored links

Keres?s