Tejszínes gesztenyekrém

2009-12-29

sponsored links


Ezt a receptet a nagyi szakácskönyvbe találtam. Nagyon finom. Bár én zselatint nem tettem bele, mert nekem megfelelõ volt az állaga anélkül is.

5 dl tej
4 tojássárga
15 dkg cukor
1 evõkanál liszt
25 dkg gesztenyemassza
3 cl rum (én ezt vaníliakivonattal helyettesítettem)
3 dl tejszín
2 kávéskanál zselatin

A tojássárgát kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet. A tejet felforraljuk és óvatosan kis adagokba állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojáshoz.
Visszatesszük a tûzre és kis lángon folyamatosan kevergetve sûrû krémet fõzünk belõle. Aki bizonytalan az ilyen krémek készítésekor az csinálja vízgõz felett.
Ha besûrûsödött, hozzáadjuk a rumot/vaníliát és a gesztenyét. Simára keverjük, majd levesszük a tûzrõl és hagyjuk kihûlni.
A 3 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a krémhez.
A zselatint 2 evõkanál vízzel felmelegítjük, majd óvatosan a krémhez adjuk.
Tálalásig hûtõben tároljuk.

Recept nyomtatása

Folytats a blogon ... anihami.blogspot.com/2009/12/tejszine...

sponsored links

Keres?s