Tejszínes brokkolikrémleves pirított kiflivel

2009-02-28

sponsored links

 

Hozzávalók kb. 2-3 személyre:

- 1 fej brokkoli

- 1 doboz fõzõtejszín

- liszt (vagy étkezési keményítõ)

- vegeta, szerecsendió

Szedd rózsáira a brokkolit. Mosd meg, majd tedd fel vegetás vízben fõni. Mikor már jó puha, öntsd le a 2/3-ad levét. A maradék lére öntsd rá a tejszínt, fûszerezd még csipet szerecsendióval és botmixerrel turmixold össze.

Ha úgy érzed, hogy nem elég sûrû, akkor a lébõl szedj ki egy merõkanálnyit, tegyél hozzá egy evõkanálnyi lisztet, jól keverd ki és öntsd vissza a levesre.

Rotyansd fel egyszer és már kész is van :)

Pirított kiflihez:

Szeletelj fel egy szikadt kiflit (vagy zsömlét/kenyeret). 1 evõkanálnyi vajat olvassz meg serpenyõben és szórd rá a kiflit darabokat, majd pirítsd meg.

Jó étvágyat!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... chezchristine.blog.hu/2009/02/28/tejs...

sponsored links

Keres?s