Tejkaramellás muffin

2009-02-13

sponsored links

Emberke imádja a tejkaramellát (azt a tehenes lengyel változatot). Ennek megfelelõen minden idõpillanatban ipari mennyiségben van itthon - holott nem az a klasszik egészséges, cukormentes valami. De néha elgyengül az ember fia/lánya, ugyebár...

A készletek csökkentéséhez nem elegendõ a TV nézés közbeni nassolás, fõleg, hogy 3-4 szemnél többet nem igazán lehet egyszerre megenni belõle. Viszont nyakunkon a költözés - alig három hónap - és nem szeretnék csak karamellából több kilónyit utaztatni. Ezért drasztikus megoldáshoz folyamodtam és a kedvenc duplán csokis muffinunkból (aminek komoly szerepe van kapcsolatunk történetében, de ez egy másik történet:)) szimplán csokis, tejkaramellás változatot csináltam a mai ebédhez. Finom, enyhén karamellás, egyáltalán nem édes, viszont nagyon csokis/kakaós.



Hozzávalók:
10 db tejkaramella, apróra vágva vagy zacsiban sodrófával összetörve
1/4 bögre vaj
1/3 bögre barnacukor
1 tk vanília-aroma
1 tk mandula-aroma
3/4 bögre tej
2 tojás
1 1/2 bögre liszt
1/2 bögre jó minõségû kakaópor (személy szerint a holland kakaóporra - arra a mélyvörös-barna zacskós, szélmalmosra - esküszöm)
1 ek sütõpor

A vajat és a barnacukrot mikróban összeolvasztom (kb. 30-40 másodperc), majd belekeverem a tojást, aromákat és a tejet. A száraz hozzávalókat egy másik tálban kevertem össze és az egészet egybedolgoztam. (Nem túl folyós, és akkor finoman fogalmaztam.) Beleszórtam a tejkaramella darabokat és azzal is átkevertem.

Muffinformába osztás, 180 fokra elõmelegített sütõbe pakolás, 15-20 perc sütés, tûpróbáig. A karamell darabok gyönyörûen megolvadnak a tetején.

Folytats a blogon ... gasztromano.blogspot.com/2009/02/tejk...

sponsored links

Keres?s