Tejfölös karalábé leves

2007-06-29

sponsored links

Sikerült lefényképeznem a mai levest, ime a receptje is:

Tejfölös karalábé leves

ami mindig kell hozzá: karalábé, fehér és sárgarépa, petrezselyem zöld, tejföl, liszt, só, leveskocka, vaj

csipetkéhez: liszt, tojás, só 

ami még finom bele: zöldborsó

A zöldségeket megtisztitom és felapritom, majd vajon vagy olivaolajon megpiritom, közben egy kicsit sózom, majd felöntöm vizzel, beledobom a leveskockát, a petrezselymet és puhára fõzöm. Kevés tönköly liszttel habarást készitek, és hozzákeverem a leveshez. Mig a leves fõ kikeverem a csipetkét. Egy egész tojás egy csipet só és annyi tönköly liszt hogy kemény masszát kapjak. A végén szaggatom a levesbe.

 

Brasikrapo-supo kun acida kremo

Kaj kio estas bezonataj al gxi:
-- brasikrapoj,
-- verdajxo de petroseloj kaj
-- karotoj
-- acida (lakto)kremo,
-- faruno,
-- salo,
-- supokubo,
-- butero.
Al la pincxpasto:
-- faruno,
-- ovo,
-- salo.
Kaj kio plie bongustigas gxin: pizoj.
Mi purigas kaj dispecigas la legomojn, poste sur butero aux olivoleo mi
fritas, dume salante ilin, mi versxas sur ilin akvon gxis plena kovro, mi
enjxetas la supokubon kaj la petroselojn kaj mi kuiras ilin molaj. Mi faras
farunkiraljxon kun malmulte da speltfaruno, mi alkirlas gxin al la supo. Dum
la supo kuirigxas, mi preparas la pincxpaston. Tuta ovo, pincxo da salo kaj
tiom da speltfaruno, ke la fina rezulto estu malmola pasto. Mi pincxante
dispecigas antaux ol meti gxin en la supon. 


Folytats a blogon ... mai-kaja.freeblog.hu/archives/2007/06...

sponsored links

Keres?s