Tejfölös gombaleves

2009-12-10

sponsored links

Mi a közös a levesben és a zenében? Szerintem elsõre senki nem erre gondol: tudományos kutatások igazolják, hogy mindkettõ megnyugtatja az embert, csökkentik a stressz hormonok szintjét.
Ritka, hogy az ember a kettõt együtt alkalmazza. Aki a levest választja, az jó melegen fogyassza. Aki a zenét, az élõhanggal, akusztikus hangszerekkel elõadott, lágy zenét válasszon.
Én most a leveshez kínálok egy alternatívát. Aki szeretné, a zene bekapcsolható mellé!
Jó relaxálást!

Hozzávalók:
25 dkg gomba
2 kisebb sárgarépa
1 kisebb fehérrépa
1 csokor petrezselyemzöld (vagy 1 kiskanál szárított)
1 kisebb vöröshagyma
1 kis doboz tejföl
1 evõkanál liszt
2 evõkanál olaj
1 csapott kiskanál pirospaprika
1+8 dl víz
só, bors

Felhevített olajon megfuttattam a finomra vágott hagymát, majd lehúztam a tûzrõl, megszórtam a pirospaprikával és kevés (kb. 1 dl) vízzel felöntve jól kiforraltam. Hozzáadtam a szeletekre vágott gombát, a kis kockákra vágott sárga- és fehérrépát. Az egészet összekevertem, sóval, borssal ízesítettem és fedõ alatt megpároltam. Mikor a gomba és a zöldség megpuhult, felöntöttem 8 dl vízzel és felforraltam.
A habaráshoz a lisztet egy kevés vízzel elkevertem, majd hozzáadtam a tejfölt és az egészet simára kevertem. A forró levesbõl 3-4 evõkanálnyit hozzákevertem, majd az egészet a levesbe öntöttem. Jól elkevertem, hozzáadtam a petrezselyemzöldet és pár perc alatt készre fõztem. Kóstolás után ízlés szerint az íze még sóval, borssal igazítható.

Folytats a blogon ... izkaravan.blogspot.com/2009/12/tejfol...

sponsored links

Keres?s