Tejfeles pogácsa

2008-10-02

sponsored links

Az receptet Maxnak köszönhetem, egyszerûen csak megpillantottam a képeket a pogácsákról és nem bírtam ellenálni a késztetésnek, hogy ki ne próbáljam!!


A recept szuper jó, köszönet érte még egyszer!

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 4 dkg élesztõ
  • 1 evõkanál só
  • 2dl 20%-os telföl
  • 1 egész tojás egy egy sárgája
  • a tetejére egy felvert tojás és reszelt sajt

A margarint elmorzsoltam a lisztel és az élesztõvel,a  közepébe egy mélyedésbe tettem a  tojásokat, és a sót. Kézzel elkezdtem összedolgozni és közben hozzáadtam a tejfölt is. Összegyúrtam, majd konyharuhával letakartam és  egy órát meleg helyen pihentettem.


Ezt követõen átgyúrtam még egyszer, és kettõbe vágtam.
Lisztezett felületen kinyújtottam és hajtogattam harmadonként fentrõl le, és jobbról balra. Ismét kinyújtottam, utána pedig újból hajtogattam. Ettõl lett szép leveles a pogácsa!

Egy ujjnyi vastagra kinyujtottam, becakkoztam a tetejét és kiszagattam a pogikat, majd mindegyiket egyesével megsodortam az ujjaum közt, hogy szép magas is legyen.


Sütõpapírral bélelt tepsire helyeztem õket, tetejüket óvatosan megkentem a felvert tojással(hogy ne fojjon le az oldalán, mert akkor nem nõnek nagyra), és kis reszelt sajt csomókat tettem rájuk.


Rövid pihenõ után 180 fokos sütõben sütöttem meg õket, 15-20 perc alatt.

Az illatuk mennyei, az ízük fenséges volt, amúgy meg szépségesek is lettek!
Hipp, hopp el is fogytak!



 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... konyha-lakok.blog.hu/2008/10/02/tejfe...

sponsored links

Keres?s