Tejespite szerelem és a fagyasztó üritése...

2009-05-05

sponsored links

Lassan el kell kezdenem üriteni a fagyasztónkat hogy helyet csináljak az idei portékáknak. Tetemes mennyiségü málnát, áfonyát és ribizlit sikerült valahogy megspórolnom tavalyról, és mivel hamarosan jönnek a friss gyümölcsök, várhatólag még lassabban fogynak majd ezután. Ennek a projektnek részeként készült a napokban a lenti finomság.

Az eredeti tejespite (a franciák hires clafoutis-ja) fehér liszttel készül, én most kipróbáltam Norbissal. Azonos mennyiségeket használtam. A tejespite tésztájának állaga nyersen a palacsintáéhoz hasonlit, megsülve pedig valahol a puding és a nagyon vastan palacsinta között, szerintem egyenesen isteni. Az update lisztet ismerve nem lepett meg hogy némiképp más lesz az állaga, de igy is müködött és az eredetihez hasonlóan nagyon finom. Gyümölcsös, krémes, hmmm...

 

Update - Áfonyás Tejespite (Update 1)

 

2dl tej

3dl növényi tejszin

3 tojás

15dkg Update süti liszt

csipet só

édesitõ izlés szerint

kb 35dkg áfonya

A tojást kézi habverõvel kicsit felhabositottam majd hozzákevertem a többi hozzávalót és alaposan összekevertem, kb palacsinta állagúnak kell lennie. Az áfonyát a pitetálam aljára szórtam majd ráöntöttem a tojásos-tejszines egyveleget. Légkeveréssel 180 fokon 40 perc alatt megvan. 


Folytats a blogon ... fogyikonyha.freeblog.hu/archives/2009...

sponsored links

Keres?s