Tea és kakaó

2010-02-17

sponsored links

"A tea jobb, mint a kakaó
A tea jobb, mint a kakaó
Mert a kakaót csak a Peti issza
Aki szerelmes a Leilába"

A reggeli dal. Ó, azok a szép, vidám gyermekévek. Aztán Petit, a legkisebbet az unokák közül I.Q. tesztre küldték. Az eredmény megdöbbentõ volt. A magam részérõl ezután tisztelettel bántam vele, hisz felesleges összetûzésbe keveredni valakivel, aki sokkal értelmesebb, mint én, és még vagy féltucat halandó együttvéve.  Felmerül a kérdés: A tea jobb, mint a kakaó?



 



 Elég bonyolult leírni, hogy mibõl is van, ugyanis az eredeti tervhez képest változtak az alapanyagok. Ánizsos teás kakaónak indult. Mivel az ánizsom elfogyott, kénytelen voltam abszintos csokit használni. Azt hiszem, hogy ennyi.

Hozzávalók:
1/2 l tej
5 kanál kakaópor
Mentolos szõlõcukor  (és kristálycukor, vagy édeske)
1 kanál Mojito Blues (zöld tea)
1/2 bögre forró víz
Ánizs (vagy abszintos csoki)

Felforralok fél bögre forró vizet. Egy teaszûrõbe 1 kanál teakeveréket teszek, és a bögrében ázni hagyom. Tejet melegítek, beleteszem a szõlõcukrot, az édeskét, majd a teát. Miután ezek feloldódtak beleteszem az ánizst (én ugye nem, mert nincs annyi eszem, hogy belenézzek a konyhaszekrénybe) és a kakaót.

Talán ez ennyi is. Aki nagyon bevadul, rakhat bele igazi abszintot is, de ha rak bele, akkor egy gallonnal, és igya meg reggel, munka elõtt. Másnaptól több szabadideje lesz. Én érthetõ okokból, nem teszek bele.




Legyen ez a kakaó engesztelõ áldozat annak a kisfiúnak, aki a gúnyolódás ellenére is minden reggel azt itta, amit szeretett. Ámen

Folytats a blogon ... jarasimenzaesilluminarium.blogspot.co...

sponsored links

Keres?s