TANDOORI CSIRKE

2009-09-27

sponsored links


Olyan szép idõ volt szombaton hogy grillezni szerettem volna. Valami izgalmas de mégis könnyû recepten gondolkodtam. Korábban már készítettem ilyet bárányból, sõt lazacból is, de most csak csirke volt otthon. ( Eredetileg egyébként is csirkébõl készül ez az étel.) Nem is részletezném túlságosan az elkészítését, annál is inkább mert semmi ördöngösség nincs benne és különben is már megtettem itt.
A fûszerkeveréket készítettem kicsit másképp:

TANDOORI FÛSZERKEVERÉK

Õrölt fûszereket használtam, az igazi azonban az lett volna ha a hozzávalókat száraz serpenyõben megpirítom és frissen töröm meg mozsárban. Ennyire szorgalmas azonban nem vagyok...A mennyiségeket is csak úgy saccperkábé határoztam meg.

1 kk. kardamom
1 kk. római kömény
1 kk. koriander
1 kk. feketebors ( ezt viszont frissen daráltam)
1 kk. fahéj
1/2 kk. szegfûszeg
1/2 kk. szerecsendió
1 kk. pirospaprika
1 kk. õrölt chilipaprika

Tettem még hozzá egy ujjnyi frissen reszelt gyömbért, 3 gerezd tört fokhagymát, megsóztam, hozzákevertem 2 dl görög joghurtot és egy kis citromlét.

A combok elég kicsik voltak, úgyhogy egészben hagytam õket, sõt némi tipródás után a bõrét is rajtahagytam. A csont mellet és oldalt is bevagdostam, bepácoltam ( úgy 4 órát), grillen nagyjából 40 perc alatt kis lángon megsütöttem. Kecskesajtos zöldsalátával és hagymalekvárral tálaltam.

Ilyen fûszerkeverék egyébként kapható itt-ott készen is, a benne lévõ annatto magtól utánozhatatlan szép piros a színe.

Folytats a blogon ... neguilla.blogspot.com/2009/09/tandoor...

sponsored links

Keres?s