Tahina/tahini

2010-03-14

sponsored links

Azaz szezámpaszta. lehet boltban kapni ezer forint plusszért, meg leht venni szezámmagot párszázért és megcsinálni.

Hozzávalók egy adag humuszhoz, ha azonnal megcsináljuk belõle a humuszt:

  • kb háromnegyed deci szezámmag
  • két-három evõkanál olivaolaj
  • negyed deci csicseriborsó-fõzõlé

Hozzávalók nagyobb adaghoz, amit aztán elteszünk:

  • öt bögre szezámmag
  • másfél bögre olaj (jellemzõen oliva)

Elkészítés:

A szezámmagot egy lapos tepsibe (milyen más tepsi létezik, persze) vékonyan elszórjuk, és betoljuk meleg sütõbe, kb tíz percet pirítjuk, annyira, hogy ne barnuljon meg, de már picit üveges legyen. Most beleöntjük a turmixba, és az olajat rá, és addig mixeljük max. fokozaton, míg kb egynemû masszát nem kapunk. A kisadaghoz azért kell elõre a fõzõlé, mert ha túl kevés a mag, szétdobja a penge, és nem tudja vagdosni. Szóval kell a lé, hogy lenntartsa a magot (ez vajon így érthetõ volt?). És utána úgyis beleöntenénk a levet... Ezt azonban nem lehet eltenni, a csakolajos verziót igen.


Folytats a blogon ... receptek.freeblog.hu/archives/2010/03...

sponsored links

Keres?s