Tagliatelle rákfarokkal és paprikával

2009-10-07

sponsored links

Tagliatelle paprikával és rákfarokkal
(Tagliatelle con peperoni e code di gamberi)
Hozzávalók:
320 g tagliatelle
12 friss garnélafarok
1 piros színû kaliforniai paprika
1 sárga színû kaliforniai paprika
1 vöröshagyma
extraszûz olívaolaj
1 dl hal alaplé
2 nagy paradicsom (lehetõleg olyan fajta, amelyiknek kevés magja és leve van)
néhány levél bazsalikom

bors
Egy villát vagy egy kisebb nyársat beleszúrtam a paprikákba, majd óvatosan, a tûzhely lángja fölé tartottam és addig sütöttem, amíg a paprikák héja megbarnult. Ezután a paprikákat papírzacskóba tettem, megvártam míg kihûlnek, végül lehántottam a héjukat, kiszedtem a magokat és a vastag ereket, majd a megtisztított paprikahúst vékony csíkokra vágtam. (A papírzacskós megoldás azért kell, mert így a héj könnyen elválik a paprika húsától.)
A rákfarkakról lehántottam a vékony páncélt, és egy fogvájó segítségével kiszedtem a farkakban végigfutó fekete színû vékony belecskét.
A hagymát felkockáztam, egy kevés olajon megpirítottam, hozzáadtam a csíkokra vágott paprikát, az apró kockára vágott paradicsomot, a megtisztított rákfarkakat, a kis darabokra tépkedett bazsalikomleveleket, végül sóztam, borsoztam, meglocsoltam a hal alaplével, és az egészet kb. 3-4 percig fõztem.
Ezalatt a tagliatellét lobogó, sós vízbe dobtam, ?al dente? leszûrtem, összeforgattam a paprikás szósszal és azonnal tálaltam.

Folytats a blogon ... pasta-ebasta.blogspot.com/2009/10/tag...

sponsored links

Keres?s